Klaus Iohannis: ”Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale și inspectoratelor școlare toate resursele necesare!”

123

Klaus Iohannis: ”Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale și inspectoratelor școlare toate resursele necesare!”

Președintele Klaus Iohannis a avertizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că pandemia de coronavirus este departe de a lua sfârșit și a atras atenția forurilor competente că școala nu își poate permite, în momentul de față, două epidemii – una de SARS CoV-2 și una de gripă. Președintele a declarat, de asemenea, că în condițiile pandemice, cu totul atipice, în care a debutat noul an școlar, deschiderea școlilor poate fi considerate un succes.

Totuși, Klaus Iohannis a remarcat faptul că nu toate unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în bune condiții și a făcut apel către directorii unităților de învățământ să solicite inspectoratelor școlare și autorităților locale mijloacele de care au nevoie pentru susținerea demersului educațional în actualele condiții pandemice.  ”Pandemia este încă departe de a se fi încheiat, a spus șeful statului. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul medical să gestioneze o dublă epidemie de gripă și de COVID-19 (…) La începutul acestei săptămâni au început şcolile. Nu peste tot unităţile de învăţământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca învățământul fizic sau online să se desfăşoare în condiţii optime. Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale și inspectoratelor școlare toate resursele necesare”.

Președintele Iohannis a mai anunțat că a promulgat legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice și didactice vacante din unităţile de învăţământ și a solicitat primarilor, consiliilor județene și inspectoratelor școlare județene să soluționeze ”cu celeritate” toate problemele care apar în sistemul de învățământ la acest început de an școlar.

Am cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă și să prezinte vulnerabilitățile și soluțiile” a mai adăugat Klaus Iohannis.