Klaus Iohannis, despre profesorul de la Oradea care a îndemnat copiii să nu poarte măști: „Este, din informațiile mele, un caz singular, reprobabil!”

37

Apelul Președintelui Klaus Iohannis către părinți: ”Vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală!”Președintele Klaus Iohannis a catalogat drept jalnic gestul făcut de un profesor de sport de la Liceul cu Program Sportiv din Oradea, care s-a filmat în clasă purtând o mască de clovn și i-a îndemnat, mai mult sau mai puțin direct, pe copii să nu respecte regulile de prevenire a contaminării cu COVID-19 impuse de Ministerul Sănătății.

Președintele a mai spus că nu se poate tolera o astfel de situație și că Inspectoratul Școlar Județean Oradea trebuie să ia măsuri urgente. „Este, din informațiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm așa ceva și sunt convins să cei de la Inspectoratul Școlar și Consiliul de administrație a liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic!”, a spus Klaus Iohannis.

Reacția președintelui a fost generată de gestul inexplicabil, la prima vedere, al unui profesor de sport de la Liceul cu Program Sportiv din localitate care a postat pe, pagina sa de Facebook, un film în care poartă o mască de clovn și spune că “guvernul ne obligă să purtăm măști, să ne comportăm ca niște animăluțe în țarc”. Ulterior, acesta a fost amendat cu 2.500 de lei.