Învățământul special și anii terminali ies din online

Învățământul special și anii terminali ies din online

Conform hotărârii Comitetului Național de Situații de Urgență, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății vor emite un nou ordin comun prin intermediul căruia elevii din clasele terminale, din învățământul special și cei care au nevoie de ore remediale vor avea parte de predare cu prezență fizică.

În contextul în care Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut modificarea condițiilor în care elevii din anii terminali și din învățământul special se pot întoarce la școală, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea 25 din 28.04.2021.

Documentul oficial conține două articole, primul fiind cu privire la condițiile de siguranță care necesită a fi respectate, astfel încât elevii cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, să poată participa fizic la ore în fiecare zi, excepție făcând școlile din localitățile carantinate.

Elevii din clasele terminale, respectiv  a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și cei  din anii terminali din învățământul profesional și postliceal vor participa fizic la cursuri, fără înjumătățirea efectivelor, mai puțin în localitățile carantinate, în care predarea continuă în mediul online.

Orele de educație remedială vor putea fi derulate , cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale.

Cel de-al doilea articol prevede că hotărârea va fi comunicată tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.