Internship la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Internship la Autoritatea de Supraveghere Financiară
Foto: ASF

Pentru facilitarea tranziției de la sistemul de educație către piața muncii, prin dezvoltarea abilităților profesionale, 15 tineri masteranzi ai Academiei de Studii Economice din București participă la un program de internship organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în perioada iunie-decembrie 2022.

Prof. univ. dr. Nicu Marcu, președintele ASF, a subliniat la deschiderea programului: „Autoritatea de Supraveghere Financiară își deschide porțile pentru tinerii interesați de domeniul piețelor financiare non-bancare. Noi le oferim perspectiva reglementatorului și a supraveghetorului acestor piețe. Programul de internship vine ca o continuare firească a proiectelor noastre de educație financiară. Avem nevoie de tineri cu rezultate bune la învățătură pe care să-i pregătim pentru o viitoare carieră profesională în domeniul piețelor financiare non-bancare. Specialiștii de înaltă ținută morală și profesională își vor găsi mereu un loc în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară.”

Organizatorii precizează că „pe durata programului, participanții la internship vor avea ocazia să cunoască activitățile specifice, derulate în cadrul Autorității (autorizare, reglementare, supraveghere, control etc.). Totodată, programul va pune accent pe pregătirea și pe orientarea profesională a tinerilor”.

Tinerii participanți la activitățile programului „au trecut printr-un amplu proces de selecție, cu criterii de evaluare foarte stricte, atât la nivelul instituției de învățământ, cât și la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este definită ca „autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi”.