Întâlnirile cu familia și prietenii, revenirea la normalitate dorită cel mai mult de tineri

Întâlnirile cu familia și prietenii, revenirea la normalitate dorită cel mai mult de tineri

Dintre activitățile pe care nu le mai putem face din cauza condițiilor actuale, întâlnirile cu familia și prietenii sunt cel mai mult dorite de tineri să revină la normal, rezultă din studiul realizat de compania pentru cercetare de piață full-service Reveal Marketing Research (www.reveal.ro), specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Cercetarea arată că dintre toate segmentele sociale investigate, tinerii au indicat cea mai mare măsură dorința de revenirea la întâlniri cu familia și cu prietenii: 40% în ansamblu, dintre care, milenialii (tineri născuți în anii ‘80-‘90) – în proporție de 20%, tinerii profesioniști (cu o formă de școlarizare și de formare profesională) – de asemenea 20%.

La nivelul altor categorii, revenirea la întâlniri cu familia și cu prietenii este dorită cu o pondere de câte 27% de maturii fără partener și de către familiile tradiționale.

Cercetarea relevă de asemenea ca dorințe de revenire: posibilitatea de a călători – pondere 38% (cu precădere, dorință a familiilor moderne în proporție de 48% și a tinerilor profesioniști în proporție de 46%), activitățile de recreere – 19% (dorință exprimată în special de către maturii fară partener, în proporție de 23% și de către mileniali, cu pondere de 22%), posibilitatea de a face cumpărături în magazine – 4%.

Întâlnirile cu familia și prietenii, revenirea la normalitate dorită cel mai mult de tineri

Renunțarea la activitatea făcută la distanță nu este dorință principală

Sub aspect profesional, revenirea la desfășurarea activității la locul de muncă este dorită în proporție de 13% de către tinerii profesioniști și în proporție de 8% la nivelul familiilor modern. Rezultă că renunțarea la activitatea la distanță este dorită de către 1 din 10 respondenți ai cercetării.

Cercetarea a fost întreprinsă prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), cu 1017 interviuri online cu respondenți în vârstă peste 18 ani, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural în perioada 7-13 octombrie 2020. Eroare de eșantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%.