ECDL România, în parteneriat cu Asociația Semper Excelsius, Euroaptitudini și Liceul Teoretic Hyperion, din București, au derulat pe parcursul lunii iulie 2013 a treia etapă a programului „Instruire fără bariere”. O nouă grupă de 7 persoane cu dizabilități motorii a reușit să își certifice gratuit aptitudinile de utilizare a computerului prin Permisul ECDL Start, recunoscut la nivel internațional.
Proiectul „Instruire fără bariere” și-a propus ca obiectiv integrarea socială a persoanelor cu dizabilități motorii prin intermediul oportunității absolvirii unui curs IT și obținerea unui certificat IT cu recunoaștere internațională, Permisul ECDL Start.
Toți cei 7 participanți din cadrul celei de-a treia grupe „Instruire fără bariere” au reușit ca la finalul proiectului să promoveze examenele aferente Permisului ECDL Start. Certificările au fost înmânate tuturor luni, 5 august 2013, în prezența reprezentanților ECDL România și a celor două doamne profesoare, examinatori ECDL, care s-au oferit voluntar în cadrul proiectului.
Proiectul este realizat de ECDL România, în parteneriat cu Asociația Semper Excelsius, alături de Liceul Teoretic Hyperion, din București, care s-a implicat prin intermediul trainerului voluntar, dna. prof. Violeta Anton. Acestei etape a proiectului i s-a alăturat din nou și dna prof. Adriana Bendovschi, Liceul Teoretic Ion Barbu, din București, ca trainer voluntar.
„Instruire fără bariere” este câștigătorul categoriei „Incluziune Socială” în cadrul Best Practice Award din cadrul Forumului Fundației ECDL. La Forumul Fundației ECDL 2011, care a avut loc la Dublin, proiectul înscris de ECDL România a fost votat ca fiind un exemplu important de bună practică la categoria Incluziune Socială.
ECDL România are o prezență activă în societate, implicându-se în campanii care au ca scop integrarea socială, prin care își asumă responsabilitatea de a contribui pozitiv la dezvoltarea comunității.
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internațional în 148 de țări și numără până în prezent peste 12 milioane de persoane înregistrate în program.
În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence). Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării. Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi susținute pe mai multe suite de aplicații. ECDL România este Operatorul Național al licenței ECDL în România, cu o rețea de peste 700 de centre de instruire și testare acreditate pe întreg teritoriul țării. Programul este administrat la nivel mondial de către ECDL Foundation, principala autoritate de certificare ECDL. (M.G.)

Distribuie acest articol!