Încep Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Încep Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-aEvaluările naționale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a încep astăzi, 9 mai, iar primii care vor susține probele sunt elevii care termină clasa a II-a. Cei aflați la finalul clasei a IV-a vor susține probele începând cu 16 mai, iar cei din clasele a VI-a vor susține Evaluarea națională pe 24 mai. Așa cum se șite, rezultatele nu vor fi trecute în catalog.

Potrivit comunicatului Ministerului Educației, calendarul prevede că primii care susțin aceste probe sunt elevii claselor a II-a. Aceștia susțin marți, 9 mai, proba scrisă la Limba română sau, după caz, la Limba maternă, miercuri, 10 mai, vor susține proba de citit la Limba română/ Limba maternă, iar joi, 11 mai, pe cea la Matematică. Vineri, 12 mai, este programată proba de scris și citit la Limba română pentru minoritățile naționale.

Elevii claselor a IV-a vor susține, pe 16 mai, proba la Limba română, pe 17 mai, pe cea la Matematică, iar pe 18 mai, la Limba maternă.

În ce îi privește pe elevii claselor a VI-a, aceștia vor susține, pe 24 mai, proba la Limbă și comunicare, iar pe 25 mai la Matematică și Științe ale Naturii.

„Rezultatele obținute la evaluările naționale II, IV, VI nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune; informarea elevilor și a părinților/a reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate și comunicarea către aceștia, dacă este cazul, a planurilor individualizate de învățare”, se precizează în comunicatul Ministerului Educației.