Încă 500 de școli au făcut pasul în scenariul roșu!

Încă 500 de școli au făcut pasul în scenariul roșu!

Conform datelor centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării, peste 500 de unităţi de învăţământ din întreaga țară au trecut în scenariul roşu. Astfel, numărul total al acestora a ajuns, în prima zi a săptămânii, la 3.014.

Conform datelor transmise de către inspectoratele şcolare până luni la prânz şi centralizate de către MEC, 9.748 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 1 (S1) – cu participare zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

4.894 de școli sunt în Scenariul 2 (S2) – cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea, prin rotaţie de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În sfârșit, 3.014 unităţi de învăţământ făcuseră luni pasul în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţiile și lecţiile online.