Încă 15 școli din București, exclusiv online

33

Încă 15 școli din București, exclusiv online

Situația deciziilor pe plan local asupra modului în care unitățile de învățământ își desfășoară activitatea, în funcție de situația epidemiologică, arată astfel:

Bucureşti – încă 15 unităţi de învăţământ intră exclusiv în scenariul roşu, cu activitatea online. Totalul unităţilor în această situație este de 40. Trei unități revin în scenariul galben, cu prezență în școală doar a claselor primare, a VIII-a și a XII-a.

Alba – toate școlile și grădinițele din Alba Iulia trec în scenariul roșu. Județul Alba este pe locul al doilea după București ca incidență a cazurilor la mia de locuitori.

Dâmbovița – 23 de unități de învățământ se găsesc în scenariul roșu, dintre care, integral cu activitate online sunt: Școala Gimanzială Panait Georgescu Dobra, Grădinița cu Program Normal Dobra, Grădinița cu Program Normal Mărcești – Dobra, Școal Gimnazială Iulian Rusu Mărcești –  Dobra, Școala Primară Moțăieni, Grădinița cu Program Normal Moțăieni.

Bihor – pentru o săptămână (13-19 octombrie), funcționează în scenariul galben, cu unii elevi în clase şi alţii acasă, şcolile şi grădiniţele din comunele Bratca şi Husasău de Tinca. La nivelul județului, sunt 200 de unităţi de învăţământ în scenariul verde, cu prezență integrală la ore și mai multe unități cu clase disparate în scenariul roși, cu program total online.

Bistrița-Năsăud – în scenariul verde funcționează 242 de unităţi de învăţământ; 47 sunt în scenariul galben; au activitate numai online, în scenariul roșu: Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului, Grădinița cu Program Normal Prundu Bârgăului, Grădinița Susenii Bârgăului, Școala Primară Crainimăt, Grădinița cu Program Normal Reteag, Școala Profesională Târlișua (unitatea de este în reabilitare).

Situația la nivel național

Ministerul Educației și Cercetării informează că:

„- 11.460 de unități de învățământ figurează în scenariul 1 (S1) – participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 5.266 de unități de învățământ figurează în scenariul 2 (S2) – Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 930 de unități de învățământ figurează în scenariul 3 (S3) – care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online”.