În India, începe vaccinarea adolescenților în școli

În India, începe vaccinarea adolescenților în școliÎn India, școlile publice şi cele private au devenit centre de vaccinare împotriva Covid-19, în condițiile în care în toată țara a fost declanșată vaccinarea adolescenților cu vârste între 15 şi 18 ani. Comisarul pentru sănătate al statului indian Gujarat, Jai Prakash Shivahare, citat de Reuters, subliniază: Copiii vor fi vaccinaţi în şcolile lor. De asemenea, ei pot merge la centrele de vaccinare şi pot obţine doza; trebuie doar să intre”. În acest mod au procedat, din primele momente ale lansării campaniei, mii de copii însoţiţi de părinţi, care s-au prezentat la centrele de vaccinare din şcoli, precum și la numeroase spitale și alte centre medicale.

În India, singurul vaccin administrat adolescenților este Covaxin, produs de firma indiană Bharat Biotech, aprobat pentru utilizare de urgenţă la grupa de vârsta 15-18 ani.

Autorităţile în domeniul educațional din India au sarcina de a raporta zilnic la nivelul statului situația statistică a vaccinării adolescenților. UNICEF informează că India are cea mai mare populaţie de adolescenţi din lume, estimată la circa 253 de milioane de persoane. În India, au fost detectate până în prezent 1.700 de cazuri de Omicron.