În Germania, cu mască la școală, posibil din toamnă

În Germania, cu mască la școală, posibil din toamnă

În Germania, din toamnă, principala armă în lupta cu Covid-19 va fi masca. Decizia aparține guvernului federal. În școli, va fi voie să fie impusă purtarea măștii la nivel de land, dacă autoritățile constată că alte măsuri pentru menținerea activității cu prezență fizică în clase nu au efect. De asemenea, și în spațiile deschise va fi liberă impunerea măștii, dacă distanțarea fizică nu va putea să fie păstrată.

În viitorul an școlar, landurile vor avea libertatea să ceară testarea obligatorie pentru accesul în școli, grădinițe și centre pentru refugiați.

În general, la nivel de landuri, se prefigurează cerința purtării obligatorii a măștii în spații închise, cu excepțiile reprezentate de spațiile în care se desfășoară activități sportive și culturale, precum și spațiile cu profil horeca. Chiar și în aceste spații, accesul va fi permis pe bază de certificat verde, ca  atestat de vaccin anti-Covid-19, de test negative sau de trecere prin boală.

Masca, în Germania, va fi obligatorie din toamnă inclusiv în transportul aerian. Pentru acces în unități sanitare și în instituții de îngrijire a vârstnicilor, va fi obligatoriu și test Covid-19 negativ, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală recent.

Și în în prezent, în Germania, masca este obligatorie în transportul public, în sistemul sanitar și în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.
Actualul val în Germania este spre diminuare, cu estimările specialiștilor că va veni un alt val în toamnă.