Guvernul decide o creștere salarială de 1000 lei brut până la noua lege a salarizării

Guvernul decide o creștere salarială de 1000 lei brut până la noua lege a salarizăriiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul educației, Ligia Deca, au avut o nouă rundă de discuții la Palatul Victoria cu liderii federațiilor sindicatele din educație.
În urma dialogului, Executivul prezintă măsurile convenite: „Guvernul României va adopta, mâine, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024.
Măsurile incluse în ordonanța de urgentă se vor aplica începând cu 1 iunie 2023.
Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.
În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.”