Fondurile europene pentru tablete și laptopuri s-au epuizat în trei zile!

Fondurile europene pentru tablete și laptopuri s-au epuizat în trei zile!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a scris pe Facebook că fondurile europene pentru achiziționarea de laptopuri, tablete și table inteligente s-au epuizat în mai puțin de trei zile, solicitările depășind cu 34 de milioane bugetul alocat, ceea ce înseamnă că nevoia era cu mult mai mare și că Ministerul Educației nu avea o situație clară la nivelul întregii țări.

Monica Anisie a anunțat că va încerca să găsească soluții pentru suplimentarea fondurilor și i-a încurajat pe cei care nu au făcut-o să depună proiecte.

„Inspectoratele școlare și autoritățile publice locale s-au mobilizat extraordinar în această perioadă pentru accesarea fondurilor europene (150 de milioane de euro), în vederea achiziției de tablete, laptopuri, table inteligente pentru dotarea unităților de învățământ din România. În trei zile, de la momentul deschiderii apelului, s-a depus, peste bugetul alocat, un număr de 193 de proiecte, în valoare de 184 de milioane de euro. Cu toate acestea, vreau să anunț inspectoratele și autoritățile publice locale care nu au depus încă proiectele că apelul rămâne deschis până pe 2 februarie! Voi avea zilele acestea o întâlnire cu domnul ministru al fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, pentru a găsi soluții în vederea suplimentării bugetului.”, a scris ministrul Educației.