Pentru susținerea programelor sociale în domenii insuficient deservite, Organizația Umanitară Concordia implementează proiectul „Fundraising inovativ pentru programe sociale sustenabile“, care are ca scop dezvoltarea capacității de strângere de fonduri prin noi instrumente folosite la nivel național. Proiectul este derulat în perioada februarie 2022-ianuarie 2024 și a primit o finanțare de 99.936 de euro prin programul Active Citizens Fund. Valoarea totală a proiectului este de 133.040 de euro.
Diana Certan, director executiv comunicare și fundraising Concordia România: „Avem nevoie de sprijin continuu pentru a asigura o viață mai bună acestor copii și tineri, un trai decent și acces la educație. Pentru aceasta avem nevoie să creștem capacitatea de atragere de fonduri din România, să dezvoltăm noi instrumente în sprijinul acestui proces. Suntem convinși că reticența donatorilor, dificultățile financiare ale potențialilor sponsori, rigiditatea anumitor sectoare de activitate, dificultățile în relaționarea cu autoritățile, precum și efectele pandemiei vor fi mari provocări, însă numai împreună putem pune bazele unei vieți decente pentru acești copii și tineri.“
Organizația Umanitară Concordia reamintește că „intervine în comunitățile sărace pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, fiind furnizor acreditat de servicii sociale, educaționale și de formare profesională. Prin proiectele sociale dezvoltate în București, Ilfov, Dâmbovița și Prahova, (casele de tip familial, centrele de zi, școlile și locuințele sociale) ajută copiii și tinerii să-și regăsească încrederea, să se dezvolte și să pornească pe un nou drum spre o viață independentă, ajutând peste 2.000 de persoane în fiecare an.
Pentru că există o descreștere a sprijinului extern și nevoia de a dezvolta și extinde programele sociale pentru grupuri insuficient deservite, nevoia de strângere de fonduri în România este din ce in ce mai mare. Organizația Umanitară Concordia trebuie să își crească capacitatea de strângere de fonduri, să dezvolte noi instrumente cu un grad mai mare de predictibilitate, un mix de instrumente care să vină în completarea surselor de finanțare prezente, astfel încât, în cazul în care acestea nu ar mai putea asigura finanțarea la un moment dat, să nu pericliteze asigurarea serviciilor sociale pentru persoanele în nevoie.
Fondurile strânse vor veni în sprijinul a peste 130 de copii din familii sărace, cu condiții de viață dure, ori copii fără sprijinul părinților, din casele de tip familial, și a peste 100 de tineri din sistemul de protecție specială sau care au ieșit din sistem”.
Proiectul este derulat cu sprijinul financiar oferit de Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.