„Profesori Fericiți pentru România” și „Finnish Teacher Training Centre” organizează, în luna februarie, ediția a treia a Lunii stării de bine a profesorului, un program prin care inițiatorii își propun să promoveze beneficiile stării de bine a profesorilor. Inițiativa se bazează pe constatarea specialiștilor potrivit căreia sănătatea emoțională și statutul social al cadrului didactic au un impact pozitiv asupra comportamentului și succesului școlar al elevului.
Scopul programului este de a împărtăși metode, experiențe și modele de bună practică pentru starea de bine a profesorilor și, nu în ultimul rând, de a-i încuraja să aplice noi metode pentru a găsi echilibrul emoțional și comportamental. De asemenea, profesorii sunt invitați să practice exerciții de reducere a nivelului de stres, de a dezvolta planuri de acțiune individuale pentru a-și întări motivația și pentru a-și diminua stresul, de a organiza comunități, unde vocea autentică a profesorului este auzită, înțeleasă și respectată.
În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului, organizatorii au pregătit o serie de activități online gratuite, prin care se dorește să li se ofere acestora sprijinul necesar pentru a se simți susținuți în rolul de creatori de educație pe csare îl au. „Avantajul acestor evenimente virtuale este acela că putem să creăm legături cu profesorii din întreaga țară, să facem schimb de experiențe și idei și să le oferim sprijin și inspirație pentru a-și cultiva starea de bine. Edițiile precedente ale Lunii Stării de Bine a Profesorului au avut un impact benefic asupra profesorilor care ni s-au alăturat și care au ales apoi să rămână alături de noi pe tot parcursul anului, dar și asupra elevilor lor. Feedback-ul lor ne-a ajutat să continuăm ceea ce facem, să evoluăm și să dezvoltăm noi proiecte.”, transmite, citată de Edumanager, Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România.
„Ne dorim ca profesorii să nu se simtă singuri, să știe că pot oricând să întrebe, să ceară ajutorul și să crească împreună. Pentru că un profesor care este bine are un impact infinit mai mare și asupra stării de bine a elevilor din fața lui”, spune, la rândul ei, potrivit aceleiași surse, Elena Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Centre.
Calendarul evenimentelor: Workshopuri și webinarii pentru Starea de Bine a profesorului, Provocări pentru Starea de Bine, Podcast Well-being Around the World și, nu în ultimul rând, lansarea, la sfârșitul lunii februarie, a culegerii de exerciții pentru Starea de Bin, „ARAT – 5 tehnici, 100 de exerciții pentru starea de bine”, un material didactic, dar și de dezvoltare personală, un instrument extrem de util oricărui cadru didactic de la noi și de oriunde altundeva.