Expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene” se prelungește până pe 17 septembrie

Cucuteni
Datorită succesului înregistrat până în prezent, expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene” se prelungește până la data de 17 septembrie inclusiv.
Peste 20.000 de români și străini au vizitat, începând cu data de 19 iulie, Muzeul Muni­cipiului București, pentru a descoperi o parte din valorile culturale străvechi prin intermediul vaselor, statuetelor și obiectelor de mobilier ale culturii Cucuteni.
Expoziţia este organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova”, din Iași, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului București și Casa de Cultură a Studenţilor București și poate fi vizitată gratuit în fiecare zi a săptămânii. În cadrul expunerii, vizitatorii au ocazia să primească gratuit cataloage și pliante, atât în limba română, cât și în engleză, în care sunt prezentate mecanismele care au permis acestei populaţii să atingă un înalt nivel artistic și spiritual.
Exponatele se remarcă datorită rafinamen­tului artistic al formelor și decorului pictat sau incizat, cât și graţie tehnologiei de prelucrare a pietrei și metalelor (cupru și aur).
Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat: „Expoziţia «Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei euro­pene» reprezintă o realizare deosebită. Sunt bu­cu­ros că atât elevii, cât și tinerii din București nu au rămas indiferenţi la această șansă de a descoperi capodoperele unei civilizaţii aparte, ci din contră, au venit în număr foarte mare. Datorită acestui fapt, dorim să prelungim pe­rioada în care expoziţia poate fi vizitată, pentru a putea oferi cât mai multor persoane această posibilitate, inclusiv studenţilor din ţară care vin să studieze în Capitală. De asemenea, vreau să le mulţumesc celor care au fost alături de noi în ceea ce privește realizarea acestei expoziţii, cât și Muzeului Municipiului București pentru găzduire. Cred că am reușit să ne atingem scopul propus iniţial, acela de a promova valorile culturale ale preistoriei României. Le sunt tuturor recunoscător pentru implicare și sper să repetăm această colaborare și pe viitor”. (Biroul de Presă al MTS)