Excelență românească în inovație pe piețele europene

Excelență românească în inovație pe piețele europene

O probă de expansiune europeană a creativității românești în domenii de vârf oferă deschiderea în Luxemburg a unui birou al companiei de soluții și servicii software Tremend, nominalizată de Deloitte și FT1000 între cele mai dinamice companii de tehnologie din regiunea central-răsăriteană a continentului. Compania își consolidează astfel prezența în Benelux printr-o extindere care îi reconfirmă poziția ca furnizor european de tehnologie, odată cu angajamentul strategic pentru această piață. 

Ștefan Morcov

Tremend anunță că reprezentanța din Benelux „va fi coordonată de Ștefan Morcov, din funcția de Managing Director. Ștefan Morcov s-a alăturat Tremend în 2018, în calitate de Senior Partner și a fost implicat în înființarea unor noi unități de business, precum eLearning și celei dedicate sectorului public internațional. Are 20 de ani de experiență în software engineering, management și dezvoltarea de afaceri, inclusiv cu Comisia Europeană”.

La preluarea funcției, Ștefan Morcov subliniază: „Noul birou ne va permite să fim mai aproape de clienții noștri, să le răspundem nevoilor specifice cu o abordare personalizată și o expertiză tehnică avansată. Tremend Benelux se va concentra pe proiectele Uniunii Europene, pe cele din sectorul privat, inclusiv pe industrii precum comerț, retail sau telecom. Luxemburg va face parte din strategia noastră R&D, susținând dezvoltarea de noi produse și acumularea de know-how. Suntem o organizație cu un puternic ADN tehnic și ne angajăm să menținem excelența și inovația pe toate piețele pe care operăm”.

Obiectivul vizat prin proiecte de transformare digitală și inovație este de atragere de clienți din Belgia, Franța, Germania, Olanda și de extindere a business-ului în Europa de Vest.

Investiții în dezvoltare profesională și în cercetare

Marius Hanganu, Managing Partner, Tremend: „Dezvoltarea internațională vine în mod natural cu talentul, pasiunea și expertiza echipei noastre. Continuăm implementarea pe termen lung a planului strategic de expansiune, de extindere pe noi verticale și în noi teritorii, prin abordarea unor domenii și produse auxiliare. Evoluția noastră recentă include parteneriate cu furnizori majori de tehnologie, cum sunt Salesforce, Microsoft și Amazon, dezvoltarea de produse noi, precum TORP, soluția noastră emblematică dedicată domeniilor financiar, bancar și telecom. Punem accent pe investițiile în dezvoltarea profesională a echipei noastre și în cercetare, în tehnologiile emergente precum IoT, Artificial Intelligence, Machine Learning și Biometrie”.

Ilustrare a poziției internaționale de top este ponderea de 13,5% din cifra de afaceri a companiei în 2020 a proiectelor semnate pentru Comisia Europeană. Pentru 2021, Tremend estimează venituri de 7 milioane de euro din această verticală.

Experiență acumulată în Silicon Valley, valorificată acasă

Cu experiență de 15 ani în dezvoltarea de soluții și servicii software, Tremend reamintește că „a fost fondată de Ioan Cocan și Marius Hanganu în 2005, pornind de la experiența acumulată în Silicon Valley. Compania a înregistrat o rată de creștere solidă, cu venituri de 20 de milioane de euro la finalul anului 2020”. Are două sedii în România (București și Brașov) și în Atlanta (Statele Unite), Bruxelles (Belgia), Londra (UK), Luxemburg.

Compania are clienți în 20 de țări pe 4 continente. A lansat până acum peste 700 de proiecte de anvergură „în sectoare precum finanțe, bănci, telecom, auto, retail și servicii medicale, fiind unul dintre cei mai puternici jucători în industria IT europeană. Compania folosește ultimele tehnologii ale zilei, de la AI și Machine Learning, la IoT și microservicii. În 2020, Tremend a fost inclusă în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA, a primit distincția Impact Star Award în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 CE pentru inovație și impactul pozitiv asupra societății și a apărut, pentru a patra oară consecutiv, în FT1000 Europe’s Fastest Growing Companies. De asemenea, în anii trecuți a intrat de două ori în topurile Deloitte Fast 50 Central Europe ale celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune și de două ori în INC. 5000 Europa, clasamentul companiilor cu cea mai mare creștere”.