Examenele de la gimnaziu, anulate în Norvegia

Examenele de la gimnaziu, anulate în Norvegia

În Norvegia, examenele de sfârșit de an la gimnaziu, scris și oral, au fost anulate. Nu se vor susține nici în acest an, așa cum nu au fost susținute nici anul trecut, nici în 2020. Criteriul de evaluare a elevilor va fi reprezentat de rezultatele de pe parcursu anului școlar. Măsura are rol preventiv față de menținerea pericolului de infectare.

În același timp, în toate sectoarele socio-economice din Norvegia au fost eliminate total restricțiile precum lucrul la distanță, păstrarea distanței între persoane, purtarea măștii în spații aglomerate, limitarea numărului de participanți la evenimente, activități culturale, sportive etc. desfășurate în spații publice.

Totodată, obligația de până acum de testare a copiilor cu simptome respiratorii a rămas la nivel de recomandare. Nu mai este obligatorie nici izolarea patru zile în caz de rezultat pozitiv al testării.

Se menține recomandarea de păstrare a distanței sau, dacă nu se poate, de purtare a măștii de către persoanele nevaccinate și de către cele cu afecțiuni riscante.