Elevii englezi ar putea avea mai multe ore de școală de anul viitor

Elevii englezi ar putea avea mai multe ore de școală de anul viitor

În Anglia, numărul de ore petrecute de elevi la școală s-ar putea să crească, începând cu anul școlar următor, conform The Times. Oficialii din domeniul educației au luat în calcul prelungirea programului școlar pentru a acoperi golurile de materie acumulate în timpul pandemiei. Astfel, elevii ar putea să stea mai mult cu jumătate de oră pe zi față de anul școlar actual, ceea ce înseamnă că s-ar putea ajunge la minim 35 de ore de școală pe săptămână, cu o sută de ore mai mult la nivelul întregului an școlar.

Executivul britanic a anunțat că există chiar și posibilitatea ca un an de studiu suplimentar să fie adăugat pentru tinerii din sistemul de tip A-level, dacă elevii nu vor reuși să termine la timp studiile.

Pentru a putea acoperi cheltuielile pe care acest plan le presupune, salariile angajaților în sistemul de educație, dar și alte cheltuieli suplimentare, Guvernul britanic ar urma să aloce circa 15 miliarde de lire sterline. În plan sunt incluse și măsurile de educație remedială suplimentară, tutorat, pentru aproximativ cinci milioane de elevi și anumite cursuri pregătitoare pentru cadrele didactice.

În România, copiii înscriși în ciclul primar vor avea în medie 20 de ore de cursuri pe săptămână, elevii de gimnaziu 25 de ore, iar liceenii vor avea 30 de ore pe săptămână, potrivit edupedu.ro.