Elevii din Franța revin la școală

Elevii din Franța revin la școalăPreședintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că elevii din clasele primare vor face ore cu prezență fizică începând cu săptămâna aceasta, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este foarte mare.

După cum a anunțat recent Președintele Franței, școlile s-au redeschis, pentru clasele primare, după trei săptămâni de lockdown. Motivul care a stat la baza acestei decizii a fost sprijinirea luptei pentru inegalitatea socială.

Școala online poate fi foarte costisitoare, necesitând achiziționarea de dispozitive IT performante, calculatoare, telefoane, tablete, asigurarea accesului la internet și la dispozitive auxiliare, cum ar fi camerele video, microfoanele, tastatura sau mouse-ul. La această listă se adaugă, bineînțeles, banii investiți în meditații, pentru a putea ține pasul cu predarea online.  În plus, mulți părinți trebuie să le asigure și supraveghere, să aleagă dintre a angaja o bonă, dacă venitul le permite, sau să stea acasă cu cei mici.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Emmanuel Macron a redeschis școlile, astfel încât părinții să își poată efectua orele necesare la locul de muncă și să poată avea siguranța unui venit lunar. Sindicatele au criticat această măsură, spunând că elevii se vor putea infecta, ajungându-se la un număr mare de clase închise.

Elevii de gimnaziu și de liceu se vor întoarce în sălile de clasă abia în luna mai, când restricțiile vor ieși din vigoare, după aproape o lună de carantină națională.

În prezent, Franța se confruntă cu un număr de aproximativ 30.000 de cazuri confirmate pozitiv în fiecare zi, după o lună în care numărul lor a fost de aproximativ 38.000, motiv care a și dus la instaurarea carantinei. Cazurile au scăzut, dar situația rămâne încă dificilă, fiind aproape 6.000 de pacienți infectați cu coronavirus în stare gravă, iar medicii avertizează că este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor.

Detalii: Hotnews.ro