
Foto: UPB
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București și compania Honeywell România au derulat o nouă ediție, cu numărul 7, a competiției TeChallenge, ilustrativă pentru apropierea dintre învățământul superior tehnic, învățământul preuniversitar și mediul economic. Au participat peste 40 de studenți de la Politehnica București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Politehnica Timișoara, precum și 87 de elevi de liceu.
După cum subliniază organizatorii, competiția a permis crearea unor proiecte inovatoare, bazate pe ingeniozitatea și creativitatea concurenților. Totodată, Honeywell România le deschide celor care se remarcă în cadrul competiției TeChallenge și oprtunitatea de a obține un loc în echipa sa, în cadrul unor stagii de practică sau chiar ca angajați.
În etapa finală au ajuns 20 proiecte realizate de echipele de liceeni și 16 proiecte realizate de studenți. Juriul, format din cadre didactice universitare și specialiști ai companiei Honeywell România, a premiat 7 proiecte realizate de elevi și 9 proiecte realizate de studenți.
Premiul I la categoria studenți a fost obținut de echipa Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică a Politehnicii București, cu proiectul Dextra.
Premiul I la categoria elevi a fost obținut de echipa Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu din București, cu proiectul Solar Powered Laser Engraver.
Mihai Brana, Managing Director Honeywell România: „Suntem prezenți pe piața locală de 25 de ani, timp în care am încercat să contribuim cât mai mult la dezvoltarea comunității de specialiști în domeniul tehnic. Parteneriatele pe care le avem cu instituțiile de învățământ din țară, așa cum este și cel pe care îl derulăm de mulți ani cu Universitatea Națională de știință și Tehnologie Politehnica București, au în vedere exact acest scop, astfel că TeChallenge reprezintă pentru noi mai mult decât un simplu proiect. Ne-am angajat să susținem educația în România și să le oferim tinerilor ocazia de a corela în practică toate cunoștințele teoretice pe care le învață pe băncile școlii. Ne bucurăm să vedem că interesul lor este unul crescut, așa că îi așteptăm și la următoarele ediții și îi invităm să construiască viitorul alături de noi.”
Mihnea Costoiu, rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București: „Competiția de proiecte TeChallenge este deja un eveniment cu tradiție în universitatea noastră, un concurs de succes dedicat deoportivă elevilor și studenților, care își pot folosi creativitatea și inteligența pentru a soluționa provocările actuale ale știiinței. Însă, ceea ce cred că este la fel de important – evenimentul este un exemplu de implicare activă a mediului economic în formarea viitoarelor generații de specialiști. Din această perspectivă, Honeywell România a stabilit un standard ridicat al implicării în viitorul tinerilor ingineri, prin crearea de noi laboratoare, dezvoltarea de curriculă și susținerea activităților extracurriculare, cum ar fi concursurile și școlile de vară. Avem speranța că multe alte companii vor urma acest exemplu. Felicitări tuturor participanților care au făcut parte din această a 7-a ediție a competiției, un eveniment creativ, interesant și antrenant.”