Educație prin artă contemporană la Casa Oamenilor de Știință a Academiei Române

Educație prin artă contemporană la Casa Oamenilor de Știință a Academiei Române

O contribuție la educație prin referințe de calitate se anunță a fi demersul pe care-l inaugurează Casa Oamenilor de Știință din cadrul Academiei Române, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România: o serie de expoziții de artă contemporană în sălile prestigioasei instituții academice.

Primul eveniment este expoziția de pictură și sculptură „Morfogeneză/ Morphogenesis”, cu vernisajul miercuri, 24 mai 2023, ora 17.00. Expoziția este deschisă până la 30 iunie 2023.

Organizatorii recomandă expoziția ca reprezentând „manifestarea artistică de debut a acestui parteneriat și include nume de marcă ale scenei artistice românești contemporane. Ideat ca reflectare a unor îndelungate relații inter-instituționale, parteneriatul va sta la baza organizării unor numeroase expoziții de artă contemporană care să participe la formarea unei imagini cât mai comprehensive a scenei artistice românești, alături de oferta expozițională a muzeelor, galeriilor și centrelor culturale bucureștene.

Oferind publicului un parcurs stilistic ce variază de la figurativ la abstract, expoziția Morfogeneză alătură artiști precum Petru Lucaci, Gheorghe Dican, Liviu Nedelcu, Marius Barb, Marilena Preda Sânc, Beti Vervega, Ionuț Anghel, Gheorghe Pogan, Ileana Ștefănescu, Lisandru Neamțu, George Moscal, Eusebiu Josan, Silvia Stoica, Dragoș Lupu, Florin Mocanu în ceea ce privește pictura, iar la sculptură Neculai Păduraru, Grigore Minea, Victoria Zidaru, Marian Zidaru, Dinu Rădulescu, Chifu Panaite, Alexandru Siminic, Dumitru Radu, Ana Zoe Pop, Ion Ladea, Cristian Pentelescu, Elena Dumitrescu, David Tăicuțu, Tugearu Mihai și mulți alții.

Coordonatori proiect: Diana Roman, Marius Barb (pictură), Elena Scutaru, Nicolae Stoica (sculptură)”.