Educația în sensul responsabilizării față de mediu și față de consumul de resurse constituie esența ediției a treia a proiectului educațional ABCdar Verde, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Holcim România.
Participă peste 600 de elevi de gimnaziu din localități rurale și mic-urbane, beneficiari „de experiențe learning by doing prin care explorează tipurile de resurse din comunitățile lor și modalitățile de protejare și utilizare responsabilă a acestora din perspectiva unor locuitori, asociații comunitare sau companii”.
Resurse gratuite pentru elevi și profesori
Kitul educațional ABCdar Verde, subliniază inițiatorii programului, „include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™, toate accesibile gratuit pentru elevii și profesorii coordonatori implicați.
Activitățile ABCdar Verde se derulează pe parcursul întregului an școlar, cu participarea voluntarilor Holcim alături de profesorii coordonatori din școlile implicate. Elevii conștientizează impactul pe care îl au activitățile lor din viața cotidiană asupra protejării și conservării mediului, dar și gesturile simple de comportament civic pe care trebuie să le deprindă pentru a contribui la calitatea vieții în comunitățile în care trăiesc”.
Parteneriate educaționale pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților
Alina Cristea, manager CSR și programe educaționale: „Ne bucurăm să creștem constant comunitatea de elevi care învață despre sustenabilitate prin intermediul ABCdar Verde. Continuăm să îmbunătățim viața comunităților în care ne desfășurăm activitatea, implicându-ne activ în identificarea și rezolvarea problemelor specifice cu care acestea se confruntă, iar atenția la mediul înconjurător este o prioritate. De aceea dezvoltăm în fiecare an parteneriate educaționale care să contribuie dezvoltarea sustenabilă a comunităților.”
Organizatorii reamintesc că „ABCdar Verde este cea de-a doua inițiativă educațională dezvoltată de Junior Achievement în parteneriat cu Holcim. Din 2015 și până în prezent, peste 5.500 de elevi de școală primară și de gimnaziu au beneficiat de activitățile learning by doing dezvoltate în cadrul acestui parteneriat pentru educație”.