Viitorul e la școală și Sănătate. Viață activă sunt inițiativele educaționale adresate elevilor de gimnaziu și de liceu derulate în acest an de Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life, având ca obiectiv „încurajarea comportamentelor responsabile și reducerea riscurilor de sănătate și a celor financiare”.
Peste 25.600 de elevi și 930 de profesori din 645 de școli și licee beneficiază de activități educaționale learning by doing, bazate pe exemple, studii de caz și exerciții de lucru în echipă pentru argumentare și luarea deciziilor. Activitățile sunt derulate în colaborare cu voluntarii Metropolitan Life și au la bază un kit educațional gratuit, adaptat învățării hibride – la școală și online –, care include materiale tipărite și resurse digitale interactive, disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™.
Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life, subliniază: „Ne bucurăm să fim alături de Junior Achievement ca parteneri în atingerea unui obiectiv comun: dezvoltarea educației, a unui stil de viață sănătos și construirea comportamentelor financiare responsabile. Le mulțumesc voluntarilor Metropolitan Life, care se implică activ în proiectele Sănătate. Viață activă și Viitorul e la școală, contribuind astfel la evoluția elevilor și la dezvoltarea de abilități esențiale care îi ajută în viață și în viitoarea carieră”.
Kituri smart classroom pentru școli din medii dezavantajate
După cum ne informează inițiatorii, conceptul Viitorul e la școală asigură și o componentă de sustenabilitate a procesului didactic, oferind școlilor și profesorilor implicați instrumente și modele de lucru, precum și dotări cu echipamente care facilitează accesul la educație. Beneficiare de dotări cu kituri smart classroom în urma participării la activitățile proiectului sunt școli din medii dezavantajate: Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, Gorj, Școala Gimnazială Petrești, Dâmbovița, Școala Gimnazială Răcăciuni, Bacău, Școala Gimnazială Băița, Hunedoara.
Parteneriatul dintre JA România și Metropolitan Life pentru susținerea educației learning by doing a început acum nouă ani, iar până acum, peste 50.600 de elevi sunt beneficiari ai activităților de educație pentru incluziune financiară.