Educație non-formală pentru copii la muzeu

Educație non-formală pentru copii la muzeu
Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani sunt așteptați să participe la proiectul de educație non-formală Cotroceni Summer School, ediția a cincea, organizat de Muzeul Național Cotroceni în perioada 23 iulie-14 august 2024. Activitățile cuprind ateliere creative de educație pentru patrimoniu, care le vor oferi copiilor „prilejul să descopere patrimoniul material și imaterial al Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile de comunicare și de interacțiune, spiritul artistic și creativitatea”.
Organizatorii subliniază că „participanții vor descoperi, cu ajutorul trainerilor specialiști ai Muzeului Național Cotroceni, câte o meserie specifică muzeului: cercetător, ghid, curator sau restaurator. Fiecare modul va avea doi traineri și un număr maxim de 20 de participanți (numărul minim este de 6 persoane).
Cele 4 ateliere se vor desfășura, în ordine, astfel:
– Atelierul de ghidaj
Durata: 2 ore/zi, 4 zile
Perioada: 23-26 iulie
Vârsta participanților: 8-12 ani
– Atelierul de curatoriat
Durata: 2 ore/zi, 4 zile
Perioada: 30 iulie-2 august
Vârsta participanților: 8-12 ani
– Atelierul de cercetare
Durata: 2 ore/zi, 4 zile
Perioada: 6-9 august
Vârsta participanților: 12-15 ani
– Atelierul de restaurare
Durata: 2 ore/zi, 3 zile
Perioada: 12-14 august
Vârsta participanților: 10-13 ani
Participarea la ateliere este contra cost și se face prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe site-ul Muzeului Național Cotroceni, la secțiunea Proiecte culturale/Proiecte educaționale/Cotroceni Summer School V”.