Educație la liceu pentru comportamente financiare responsabile

Educație la liceu pentru comportamente financiare responsabilePeste 900 de elevi de liceu beneficiază de activități learning by doing prin proiectul pentru educarea comportamentelor financiare responsabile ale tinerilor „Credite Inteligente”, ediția a șasea, organizat de Junior Achievement (JA) România și KRUK România, lider al industriei de responsabilitate financiară și management al datoriilor.

Organizatorii anunță că „elevii înscriși în proiect anul acesta, alături de profesorii lor coordonatori, au acces gratuit la modulul digital Credite Inteligente, care îi ajută să descopere principiile de gestionare eficientă a bugetului personal și să înțeleagă importanța diferențierii nevoilor de dorințe la solicitarea unui credit, cum funcționează un credit și care sunt responsabilitățile asociate. Ca în fiecare an, accentuează inițiatorii proiectului, „mentorii KRUK s-au alăturat inițiativei participând atât la activități în clasă cât și de tip webinar, pentru a-i familiariza pe elevi cu termenii și conceptele din domeniul financiar, dar și pentru a le împărtăși din experiența lor profesională și a-i ajuta să înțeleagă mai bine modul în care deciziile financiare influențează fiecare etapă a vieții”.

Cosmina Marinescu, CEO & mentor KRUK România: „Misiunea KRUK România este să contribuie la creșterea nivelului de alfabetizare financiară din România, de la 8% la peste 20%, până în 2030. Credem că fiecare tânăr din sistemul de învățământ românesc are dreptul să acceseze cunoștințe de bază și activități practice pentru a reuși să ia decizii financiare responsabile, cu impact în viitorul său și al comunității. Independența și încrederea în potențialul financiar al fiecăruia se construiește din primii ani de școală. Mulțumim, Junior Achievement și tuturor profesorilor din școlile și liceele românești, pentru oportunitatea de a sprijini Modulul „Credite Inteligente”, care, de șase ani, deschide porțile cunoașterii pentru tinerii educați financiar ai României.”