Discursul Regelui Charles – Lecția Suveranului pentru poporul român

Discursul Regelui Charles – Lecția Suveranului pentru poporul român

Excepțional discursul Regelui Charles III la Cotroceni, o declarație de iubire pentru România, pe care a numit-o, parafrazându-l pe Eminescu: „țară de glorii, țară de dor”!

Când o personalitate de talia Suveranului Marii Britanii, unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei, vorbește astfel despre România, atunci avem toate motivele să începem a ne privi altfel țara și pe noi înșine.

Noi, „fiii mândri” ai ei, ar trebui, în primul rând, să ne regăsim mândria și să „nutrim” altfel de gânduri cu privire la România, la potențialul și șansele ei de a redeveni o civilizație europeană, o țară puternică, de care să se țină cont în Europa și în lume, așa cum a fost în alte epoci. Alții – și nu oricine – îi văd frumusețea, importanța și potențialul. Este timpul ca și noi.

Și, de aici, poate începe un proces de edificare națională, prin educație de calitate, prin oameni de valoare, prin meritocrație, prin iubire de țară!

Prin vizita Majestății Sale în România – prima în noua calitate de Suveran al Regatului Unit –, prin discursul exemplar de la Palatul Cotroceni, Regele Charles ne-a dat o lecție extraordinară, de iubire și noblețe regală, îndemnându-ne să ne vedem țara în adevărata ei lumină, să credem în șansele ei și să lucrăm împreună pentru viitor.