Despre stres și traumă în timpuri dificile

Despre stres și traumă în timpuri dificile

Programul „Profesori Fericiți pentru România” lansează seria de webinar-ii „Vorbim despre stres și traumă în timpuri dificile”, cu scopul creării unui cadru prielnic în care cadrele didactice să aibă posibilitatea de a discuta cu elevii despre factorii care îi afectează emoțional în această perioadă marcată de  nesiguranță, în care copiii, tinerii, dar, în egală măsură, și adulții simt încă efectele stresului cauzat de pandemie. 

Concret, potrivit celor de la Profesori Fericiți pentru România, într-o primă primă etapă, webinar-ul se va adresa cadrelor didactice din județul Cluj, iar ulterior, acestea se vor extinde la nivel național. Astfel, cadrele didactice din învățământul preuniversitar vor avea acces la informații și resurse de actualitate, precum și la unele materiale create special pentru a-i ajuta pe elevi să se simtă în siguranță.

Profesorii vor putea deven, în acest fel, facilitatori în comunicarea cu elevii, ajutându-i pe aceștia să conștientizeze situația actuală, să își gestioneze sentimentele și emoțiile. Profesorii vor beneficia de o serie de tehnici care vor putea fi folosite la clasă în vederea gestionării reacțiilor emoționale cale elevilor lor

Seria de webinar-ii care se va desfășura la Cluj, în parteneriat cu ISJ Cluj, are loc pe joi, 10 martie, cu diriginții din învățământul gimnazial și liceal, iar pe 15 martie, cu profesorii din învățământul primar.

Trăim vremuri dificile în care simțim cu toții nesiguranța viitorului, a declarat, potrivit Edumanger, Simona Baciu, președintele Fundației Transylvania College și fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România. În aceste momente, este necesar să avem grijă de noi, de cei dragi și importanți din viețile noastre, să nu ne neglijăm emoțiile și sentimentele, să încercăm să facem față acestor situații cu calm, raționament și răbdare.” (sursa edumanager)