Deschiderea anului academic 2021-2022 la Universitatea din BucureștiCu o comunitate academică de peste 34.000 de studenți, Universitatea din București a deschis anul universitar 2021-2022 în cele 19 facultăți ale ei.

Conform deciziei consiliului fiecărei facultăți, activitatea se desfășoară astfel: în format hibrid – facultățile de Drept, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Matematică și Informatică, Sociologie și Asistență Socială; în format online – facultățile de Limbi și Literaturi Străine, Litere, Psihologie și Științele Educației, Științe Politice, Teologie Baptistă, Teologie Romano-Catolică; în format față în față –  Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul. Anumite programe de licență și de master își desfășoară activitatea în formule care îmbină tipurile de predare în funcție de nevoile proprii.

La deschiderea anului universitar, prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București,a adresat comunității academice un mesaj în care subliniază, între altele: „Acum, în 2021, universitatea este și acasă, nu numai în sălile de curs sau la bibliotecă. Este oriunde se întâlnesc setea de cunoaștere a studenților cu dorința și devotamentul profesorilor de a forma noi generații și de a transmite cunoașterea mai departe prin intermediul acestora.

Dacă anul trecut provocarea a fost să ne adaptăm rapid unei modalități cu totul noi de interacțiune profesor-student – exclusiv online – cred că anul acesta suntem chemați să reflectăm cum anume putem îmbunătăți calitatea predării online. Este evident că și după pandemie mediul academic va păstra forme de interacțiune virtuală. De aceea, am format un grup de experți care să analizeze evoluția metodelor de predare post-pandemie. Trebuie să ne adaptăm la societatea digitală și la nevoile noilor generații de studenți, să identificăm împreună metode inovative, adaptate mediului virtual, astfel încât învățarea, schimbul de idei, relația cu studenții să rămână vii, în ciuda distanței fizice, a interacțiunii virtuale”.

Distribuie acest articol!