Demisie la vârf: Luminița Barcari a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației

Demisie la vârf: Luminița Barcari a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educației și Cercetării, prof. Luminiţa Barcari, a demisionat, miercuri, din această funcție. Barcari fusese numită în funcţie la începutul acestui an.

Motivul demisiei este că fostul secretar de stat intenționează să candideze pentru un post de parlamentar din partea Partidului Național Liberal în judeţul Ialomiţa.

Reamintim că, în momentul redeschiderii şcolilor, fostul secretar de stat era în concediu de odihnă, pentru a putea lua parte la în campania electorală pentru alegerile locale.

Întrebată de ce nu a ales varianta demisiei, pentru a se putea ocupa de zona politicului, Luminița Barcari a răspuns: „Nu mi-am dat demisia pentru că am considerat că pot să îmi continui activitatea în această formulă pentru trei săptămâni. Dacă eram în spital sau în izolare, tot aş fi ţinut legătura cu colegii mei şi cu activitatea din minister.” 

Luminița Barcari este absolventă de Chimie Fizică la Universitatea din București. A ocupat, înainte să fie numită secretar de stat pe problemele învățământului preuniversitar, funcția de inspector școlar general la Ialomița, funcție din care a fost demisă cu doi ani în urmă și pe care s-a reîntos ulterior, după ce a dat în judecată Ministerul Educației, condus la vremea respectivă de senatorul PSD, Liviu Marian Pop.