De teama noii tulpini de COVID, mulți părinţi nu vor să-și mai lase copiii la școală

De teama noii tulpini de COVID, mulți părinţi nu vor să-și mai lase copiii la școală

Apariția tulpinii britanice de coronavirus în țara noastră și amânarea vaccinării cadrelor didactice i-a speriat pe părinți. Deși Ministerul Educației și Cercetării a renunțat la scenariul hibrid, ca nefiind sigur din punctul de vedere al siguranței elevilor, câteva sute de părinți au semnat o petiție, prin care cer continuarea cursurilor în format hibrid, din 8 februarie. Altfel spus, cer să li se lase libertatea de a decide ei dacă își trimit sau nu copiii la școală.

Răspunsul ministerului a fost, însă, ferm: Sorin Câmpeanu nu acceptă această variantă și precizează că doar elevii care pot dovedi prin acte medicale că sunt bolnavi vor putea să facă școală online. Mai exact, în cazul în care școlile se vor deschide pe 8 februarie, elevii cu diferite afecțiuni care se încadrează în grupele de risc sau părinții lor, pot printr-un act medical doveditor să opteze pentru sistemul online, adică să aleagă varianta hibrid.

La nivel național, în momentul de față, 70 de copii infectați cu coronavirus sunt internați în spital, patru dintre aceștia aflându-se în stare gravă, la ATI. DE asemenea, până acum, 80.000 de angajați din educație s-au programat pentru vaccin și 8.000 s-au imunizat deja.