Cursuri gratuite pentru proiecte de afaceri ale studenților

Cursuri gratuite pentru proiecte de afaceri ale studenților

Studenții autori de proiecte de afaceri în cadrul Incubatorului Național JA BizzFactoryTM beneficiază și în acest an de acces gratuit la cursurile HP Life, la activități de mentorat și la posibilitatea obținerii premiului Best Tech Idea, pentru cel mai bun proiect pilot. Toate sunt acordate de HP Life, program oferit de HP Foundation, în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România. Cursurile, informează inițiatorii, „pot fi accesate pe platforma JA InspireTM, au un format interactiv, de tip hybrid learning și propun o gamă largă de subiecte de interes, de la modul practic în care se înființează și finanțează o nouă afacere, până la noțiuni generale de marketing și planificare strategică”.

Mugur Pantaia, General Manager HP Inc România: „HP își respectă angajamentul de a produce schimbări pozitive, care să ajute pe termen lung oamenii și comunitățile din întreaga lume. Compania noastră promovează educația de calitate și alfabetizarea digitală pentru obținerea unor rezultate de învățare mai bune. Abilitățile și cunoștințele digitale sunt esențiale pentru viitor și ne bucurăm să putem contribui în continuare la educația generațiilor următoare prin parteneriatul nostru cu JA și derularea programului HP LIFE în România. Așteptăm cu nerăbdare ca în acest an să lucrăm și mai îndeaproape cu Junior Achievement!“

Echipa de studenți Eco World de la Universitatea din București: „Lucrul cu mentorii s-a dovedit foarte constructiv pentru planul nostru de afaceri. Voluntarii HP au avut o atitudine pozitivă, ne-au sugerat să efectuăm diverse analize, oferindu-ne noi perspective. Toate sugestiile primite au fost relevante și ne-au oferit informații din propria experiență, fiind disponibili să ne pună în legătură cu diferite persoane pentru implementarea conceptului de afaceri. Le suntem recunoscători pentru ajutor și experiența oferită”.

Mentorii HP România subliniază că „vor sprijini echipele de studenți participante la incubator să-și dezvolte ideile de afaceri, oferindu-le consultanță, pe baza planului de afaceri gândit pentru un produs sau serviciu și clarificându-le întrebările legate de definirea conceptului de business, secțiunile planului de afaceri și utilizarea tehnologiei și instrumentelor digitale”.

Experiența de viață a mentorilor voluntari

În 2020, 23 de voluntari consultanți din partea HP România au fost implicați în programul HP Life și în Incubatorul Național JA BizzFactoryTM, în calitate de mentori pentru 11 echipe de studenți. De asemenea, la webinariile tematice, voluntarii HP le-au vorbit studenților (peste 700, din toată țara) despre experiența lor profesională.