Cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copii

Cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copii

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani pot beneficia de lecții gratuite pentru inițiere în patinaj prin cursuri desfășurate la patinoarul Allianz-Țiriac Arena, organizate de Fundația Țiriac. Ediția 2023 a cursurilor de inițiere se lansează sâmbătă, 21 ianuarie.

Organizatorii anunță că „înscrierile la selecție se realizează prin intermediul e-mailului la adresa receptie@fundatiaiontiriac.ro sau telefonic la numarul 0786 911 111, până vineri, 20 ianuarie, în limita celor 100 de locuri disponibile”.

De aseemenea, organizatorii cursurilor de inițiere dau asigurări că „pe toată durata selecției, copiii vor fi supravegheați și ajutați să intre pe gheață de echipa de antrenori ai patinoarului”.

Cursurile încep efectiv din data de 23 ianuarie și se desfășoară cu o frecvență de până la de cinci ori pe săptămână, de luni până vineri, în intervalele orare 13.00-14.00 și 14.00-15.00. Pe toată durata cursurilor de inițiere, Fundația Țiriac le pune la dispoziție participanților acces gratuit pe gheață, antrenori calificați și echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport.

Obiectivul cursurilor este acela de identificare a copiilor cu înclinații și cu interes pentru practicarea patinajului. Ulterior cursurilor de inițiere, cei mai buni dintre copiii beneficiari, interesați de dezvoltarea abilităților sportive, vor avea oportunitatea să fie incluși în programul de pregătire sportivă a echipelor de hochei susținute de Fundația Țiriac, cu ajutorul sponsorilor Allianz-Țiriac, Dedeman, Skoda, Fundația Olimpică Română, precum și în cadrul cursurilor de patinaj artistic.

Oportunități pentru activități de (mini)vacanță

Actualitatea cursurilor de inițiere de față, ca și a altor activități, programe etc. similare, este susținută și de existența în structura actualului an școlar a unei săptămâni de vacanță în luna februarie, posibil de luat, la alegere pe plan județean, în perioada 6-26 februarie 2023 (practic, din 3 februarie). Inspectoratele școlare județene și cel al Capitalei și-au stabilit și au comunicat intervalele de vacanță în discuție încă de la 30 mai 2022, termen stabilit de Ministerul Educației.

Ulterior, oportunitatea încă unei mici vacanțe cu posibile și necesare activități extracurriculare a fost creată prin decizia guvernamentală de decretare ca nelucrătoare a zilei de 23 ianuarie 2023, în conexiune cu sărbătoarea națională de la 24 ianuarie. Ziua liberă din 23 ianuarie trebuie recuperată, după cum impune Ministerul Educației.