Cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească va fi predat şi în şcoli din Marea Britanie

Proiectul privind predarea cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească (LCCR) în unităţi de învăţământ preuniversitar din state membre ale Uniunii Europene se va desfăşura şi în Marea Britanie, începând din anul şcolar 2017-2018. Într-o primă etapă, cursul LCCR se va derula în patru şcoli.
Datorită realului succes înregistrat din 2007 până în prezent şi având în vedere interesul crescut al comunităţii româneşti de peste graniţe pentru acest curs, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Institutul Limbii Române, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a urmărit, an de an, extinderea proiectului. Demersul a vizat deopotrivă includerea de noi unităţi de învăţământ şi cuprinderea cât mai multor ţări europene în care există populaţie şcolară de origine română.
Astfel, în anul şcolar recent încheiat, cursul a fost predat în peste 500 de şcoli din Belgia, Irlanda, Italia, Portugalia şi Spania de către 134 de profesori, beneficiari fiind aproape 13.000 de elevi. Un indicator de progres este numărul şcolilor care şi-au exprimat dorinţa de a avea cursul în oferta şcolară. În comparaţie cu anul trecut, creşterea este de 23,40%. De asemenea, numărul de grupe a fost superior cu 16,62% celui din anul precedent.
Procesul de selecţie a personalului care va preda cursul este în desfăşurare, toate informaţiile fiind publicate pe www.ilr.ro.
 
Biroul de Comunicare al MEN