Curs IT pentru refugiați ucraineni care nu au cunoștințe în domeniu

Curs IT pentru refugiați ucraineni care nu au cunoștințe în domeniuRefugiaților ucraineni din România care nu au cunoștințe în domeniul IT le este adresat un curs HTML parte a programului global EmpowerU al SoftServe, dedicat educației grupurilor vulnerabile. Cursul este organizat de una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, SoftServe, alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR).

SoftServe a lansat EmpowerU anul acesta în Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, sprijinind grupuri diverse, de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

Cursul se va derula pe parcursul a șapte săptămâni și este format din 10 module. La finalizarea cu succes a programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets).

Dorina Itu, Country Learning Partner, SoftServe România: „SoftServe se remarcă prin faptul că 40% din întreaga echipă de dezvoltatori sunt absolvenții programelor academiei noastre. Mentorii și experții SoftServe își vor lua și de data aceasta angajamentul de a dezvolta o nouă serie de cursanți și a le transforma visul de a învăța IT într-un nou început.”

Organizatorii precizează că, „pentru a putea participa la acest program, există câteva criterii pe care participanții trebuie să le îndeplinească. Participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Un alt criteriu important este disponibilitatea de a aloca timp, minimum 6 ore săptămânal, atât pentru cursuri, cât și pentru studiu individual.

Cursul dispune de 20 de locuri și va fi susținut în limba ucraineană. Cursanții vor fi selectați de către experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și pe baza scrisorii de motivație trimise de participanți, prin intermediul formularului de înscriere.

Persoanele interesate de acest curs trebuie să dețină un computer sau laptop și să aibă conexiune la internet pentru a participa la sesiunile online. Pentru a veni în întâmpinarea refugiaților care nu îndeplinesc aceste condiții, CNRR va pune la dispoziție în București un spațiu educațional pentru cei care nu au acasă conexiune internet sau computer/laptop.

Pentru a se înscrie în program, candidații trebuie să completeze un formular de înscriere și să trimită o scrisoare de motivație.

Candidații selectați vor primi un e-mail de confirmare până cel târziu în data de 29 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea cursului”.