Curs gratuit de educație economico-financiară pentru profesorii de gimnaziu care predau materia Educație Socială

Curs gratuit de educație economico-financiară pentru profesorii de gimnaziu care predau materia Educație Socială

Profesorii de gimnaziu au ocazia de a participa la un curs gratuit de educație economico-financiară, „Formarea personalului didactic din învățământul preuniversitar în domeniul financiar nebancar (FinTTT)”, acreditat de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare, conform comunicatului de presă transmis. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Durata totală a sesiunilor de discuții este de 40 de ore, iar în urma absolvirii acestui curs, profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile.

Cursul se adresează cadrelor didactice din învățământul gimnazial care predau elevilor de clasa a VIII-a materia Educație socială, căci disciplina Educație Financiară a fost introdusă ca parte a acestei materii de studiu, iar Educația Socială a devenit obligatorie, începând cu anul școlar 2020-2021.  Profesorii dornici să participe la curs se pot înscrie la IBR, începând cu luna aprilie 2021. Mai multe informații sunt afișate pe site-ul instituției www.ibr-rbi.ro.

„Acest demers instituțional public-privat, prin intermediul căruia profesorii sunt formați pentru a preda noțiuni de educație financiară, reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea de cunoștințe economico-financiare de către elevii claselor a VIII-a și pentru îmbunătățirea comportamentului financiar”, se arată în comunicatul de presă transmis de organizatori.

Programul este furnizat în regim gratuit de Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor pentru următorii 4 ani, prin Ordinul 3.559/2021 privind acreditarea programelor de formare continuă. Inițiativa de formare a fost susținută și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Programul FinTTT are definit drept scop general îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul profesorilor – persoane de influență în rândul elevilor – printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare a populației”, au anunțat cei de la ISF.