Curs de educație financiară pentru elevi de liceu

Curs de educație financiară pentru elevi de liceu

Cunoscuta inițiativă educațională „Susțin educația financiară în comunitatea mea” a inclus la a cincea ediție și cursul digital „Finanțele mele”, pentru „formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare”, dezvoltat de Junior Achievement România și Raiffeisen Bank.

În anul școlar care s-a încheiat, au participat 29.654 de elevi din 300 de licee. 6 licee[1] din București și din alte 12 localități au avut cea mai activă participare și beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 60.000 de lei pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

Organizatorii cursului subliniază că „prin intermediul platformei JA Inspire, elevii au parcurs informații, exerciții și quiz-uri despre buget, tranzacții sau piața de capital, cumulând astfel peste 103.000 de ore alocate învățării și sarcinilor aplicative de educație financiară.

Experiențele de educație financiară au fost completate de o serie de sesiuni online desfășurate în perioada martie-iunie, la care au participat peste 20 de voluntari Raiffeisen Bank și 2.200 de elevi și profesori”.

Corina Vasile, director de comunicare și sustenabilitate la Raiffeisen Bank România: „Educația financiară este parte esențială din educația tinerilor, iar faptul că avem anual de 12 ani între 30.000 și 50.000 de elevi în programul de educație financiară ne responsabilizează și ne motivează să îmbunătățim constant modul în care ducem educația financiară în școli: pe de o parte, informația să fie atractivă și ușor de asimilat, iar pe de altă parte, să poată să fie testată într-un mod practic, să ne asigurăm că e aplicabilă în viața de zi cu zi. Le mulțumim partenerilor de la Junior Achievement că au găsit o modalitate prin care să unească cele două elemente esentiale într-un singur program.

[1] Colegiul Tehnic Alexandru Roman (Aleșd; Bihor), Liceul Tehnologic Anghel Saligny (Bacău), Colegiul Economic Virgil Madgearu (București), Colegiul Național Octav Onicescu (București), Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu (București), Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci (Brăila), Colegiul Național Traian (Drobeta Turnu Severin), Liceul Tehnologic Nicolae Iorga (Negrești; Vaslui), Colegiul Național Mihai Eminescu (Oradea), Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu (Oradea), Liceul Teoretic Miron Costin (Pașcani), Liceul De Arte Dinu Lipatti (Pitești), Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești), Colegiul Andronic Motrescu (Rădăuți), Liceul Tehnologic Matei Basarab (Strehaia), Colegiul Economic Ion Ghica (Târgoviște).