Cum se depun contestațiile după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională

Cum se depun contestațiile după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională

Primele rezultate ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 au fost afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit Ministerului Educației și sunt disponibile pe platforma evaluare.edu.ro și la avizierul școlii.

Potrivit procedurii de comunicare a rezultatelor, trimisă de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare din țară, numele absolvenților de gimnaziu care au susținut probele din cadrul Evaluării Naționale sunt anonimizate.

Rezultatele sunt fi afișate la avizierul școlii și pe site-ul unității de învățământ: Potrivit procedurii amintite, „comisiile din unitățile de învățământ – centre de examen afișează rezultatele obținute la evaluarea națională înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, la avizierul/pe website-ul unității de învățământ timp de 48 de ore.”

În ceea ce privește numele candidaților, „codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, după cum se arată în documentul menționat anterior.

Potrivit acestuia, lista prin care se afișează rezultatele examenului cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile absent/eliminat din examen, după caz.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), la centrul de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Membrii comisiilor din centrele de examen au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației.

Sabrina SAGHIN