Contracte pentru construirea unor creșe ultramoderne

Contracte pentru construirea unor creșe ultramoderne

Construirea primelor creșe ultramoderne, parte dintr-un demers educational și social de amploare, nu mai are decât să înceapă: contractele de execuţie pentru 15 creşe moderne, eficiente din punct de vedere energetic, au fost semnate de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă.

Creșele sunt incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pentru început, vor fi construite creşe mari în municipiile Alba Iulia, Oradea, Deva, Olteniţa, Lugoj şi în sectorul 2 al municipiului Bucureşti; creșe medii, în orașele Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călăraşi, Caransebeş; câte o creşă mica va fi construită în localităţile Petroşani, Motru, Câmpina şi Drobeta-Turnu Severin.

MDLPA anunță că „valoarea totală a celor 15 proiecte este de 224.024.319 lei, iar unităţile de învăţământ vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirile vor avea şi panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile”.
Ministrul Cseke Attila a precizat că alte 73 de creşe au indicatorii tehnico-economici aprobaţi şi sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziţie publică, în vederea identificării constructorilor”.
De ultimă oră este semnarea contractelor de execuție pentru încă șapte creșe moderne, eficiente energetic, în valoare totală de 99.325.306 lei: câte o creșă mare, în municipiile Suceava și Râmnicu Vâlcea; creșe medii, în orașele Beiuș, Fălticeni și Râmnicu Vâlcea; câte o creșă mică, în Reșița și Ploiești.