Concurs de pictură de icoane pentru studenți și absolvenți ai universităților de artă

Tineri artiști plastici iconari, studenți și absolvenți ai universităților de artă și patrimoniu, cu vârsta între 18 și 35 de ani, au oportunitatea de a participa la concursul de artă plastică Sfânta Fecioară Maria – Împărăteasa Cerurilor, lansat de Sindicatul Angajaților din Ministerul Culturii Culturalia.

Concurs de pictură de icoane pentru studenți și absolvenți ai universităților de artă

Concursul se desfășoară în perioada august-septembrie 2020.

Scopul concursului definit de organizatori „este de a promova tineri debutanți pasionați de pictură religioasă și de a încuraja această vocație prin prezentarea publicului larg a icoanelor pictate de aceștia. Concursul este dedicat sărbătorii creştin-ortodoxe Naşterea Maicii Domnului, pe care o celebrăm în fiecare an în data de 8 septembrie”.

Fiecare concurent poate participa la concurs cu cel mult două icoane, realizate pe panou de lemn, lucrări ce nu au mai fost expuse în alte evenimente artistice.

Comisia de jurizare este formată din specialiști în pictură religioasă.

Câștigătorii concursului vor primi premii în bani și diplome și vor fi promovați în mediul cultural, religios și artistic.

Informații, regulamentul și calendarul concursului: www.sindicatculturalia.ro. Facebook: https://www.facebook.com/events/2814076742154709.

Articol de Florin Antonescu