Clădire modernă achiziționată de UMF Carol Davila pentru Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică

Clădire modernă achiziționată de UMF Carol Davila pentru Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București a achiziționat o clădire modernă, construită anul trecut în zona de centru-est a Capitalei, achiziție considerată „un pas semnificativ în realizarea obiectivelor pe termen lung ale Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Genomică (ICDG)”. Achiziția în cauză, a clădirii boutique Quest, reprezintă o tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, asociat Savills în România și se prevede că „va permite dezvoltarea laboratoarelor necesare pentru realizarea și valorificarea activităților de cercetare fundamentală și aplicativă în domeniul științelor omice. Clădirea, cu o suprafață de 4.500 de metri pătrați, dispune de spații de ultimă generație și va fi amenajată pentru a găzdui infrastructura națională de genomică, consolidând astfel poziția Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în domeniul cercetării medicale din România.

Clădirea are 8 etaje și două niveluri subterane ce oferă 38 de locuri de parcare. Aceasta a fost aleasă în urma unei evaluări riguroase, care a implicat cerințe stricte pentru designul arhitectural și pentru dotările tehnice de ultimă generație, necesare pentru activitatea de cercetare în domeniul genomicii”.

O extindere a orizonturilor științifice și medicale ale României

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila: „Este cu o imensă satisfacție și mândrie că anunțăm finalizarea achiziției imobilului, un pas important în dezvoltarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Genomică. Această achiziție reprezintă nu doar o extindere fizică a campusului nostru, ci și o extindere a orizonturilor științifice și medicale ale României. Clădirea va găzdui laboratoare și spații de cercetare de ultimă generație, contribuind astfel la avansarea cercetării în genomică, bioinformatică și alte științe omice. Aceasta va permite, de asemenea, comunității academice să participe la proiecte de cercetare de înalt nivel, folosind o infrastructură bine echipată.

În contextul global în care ne aflăm, în care cercetarea medicală și științifică sunt mai importante ca oricând, această investiție subliniază angajamentul continuu al Universității Carol Davila de a fi la frontiera cunoașterii și inovației. Suntem încrezători că această nouă achiziție va avea un impact pozitiv semnificativ asupra calității cercetării și asistenței medicale în România și dincolo de granițele ei.

În încheiere, doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect ambițios, inclusiv echipei noastre administrative și, desigur, comunității academice pentru sprijinul continuu. Împreună, construim un viitor mai bun și mai sănătos pentru toți.”

Simona Urse, Associate Director, Office Agency, în cadrul Crosspoint Real Estate: „Această tranzacție reprezintă un pas important pentru progresul medicinei și cercetării medicale în România și suntem mândri că facem parte din acest proiect, Dezvoltarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Genomică.”

Oana Popescu, Head of Residential în cadrul Crosspoint Real Estate: Suntem onorați de colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și ne bucură faptul că am putut participa la dezvoltarea unui nou centru de cercetare de asemenea amploare în București, fiind conștienți de impactul pozitiv pe care acesta îl va avea atât asupra progresului științific cât și asupra comunității.”

Consola Grup Construct: Această clădire reprezintă rezultatul unor ani de muncă și dedicare pentru a crea un spațiu modern și inovator pentru ocupanții ei. Suntem încrezători că Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică va prospera în această clădire.”