Chiar dacă școala nu se mai face online, Ministerul Educației vrea să achiziționeze, în continuare, laptopuri și tableteUn proiect de ordonanță de urgență permite, în continuare, decontarea, din fonduri europene, de laptopuri și tablete pentru elevi, studenți și profesori, în ciuda faptului că toate semnele arată că pandemia de coronavirus s-a încheiat și că, la sfârșitul lunii martie 2022, în unitățile de învățământ, existau, încă, stocuri însemnate de echipamente electronice încă nedistribuite.

Concret, repsectivul proiectul permite autorităților posibilitatea de a cumpăra, în continuare, sau deduce din fonduri europene echipamente electronice de uz școlar, respectiv tablete și/sau laptopuri, în ciuda faptului că, în luna martie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că, în școli, existau, încă, a stocuri de tablete nedistribuite, „pentru că s-au dublat cantitățile de tablete achiziționate de guvern, tablete achiziționate de primării, tablete obținute din alte surse, precum donații. Deci, există stocuri suplimentare”.

Concret, în expunerea de motive a proiectului de ordonanță de urgență se precizează că „aceste măsuri vizează interesul strategic național acela de a asigura în bune condiții desfășurarea activităților didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2 care nu a fost încă eradicat”.

Proiectul, potrivit edupedu, își propune modificarea mai multor articole de lege, astfel încât elevii să poată beneficia în continuare de echipamentele digitale, nu doar în timpul activităților online, ci și la cursurile cu prezență fizică.

Reamintim că, de-a lungul celșor apăroape doi ani de pandemie, în care școala s-a făcut preponderant online, peste 30% dintre elevi nu au putut ține pastul cu colegii lor, deoarece nu au dispus de echipament electronic, edică de un laptop sau de o tablet, mulți dintre ei neavând la dispoziție nici măcar un smartphone.

Distribuie acest articol!