Certificat verde obligatoriu, cerut profesorilor în Israel

Certificat verde obligatoriu, cerut profesorilor în Israel

Din 3 octombrie 2021, profesorii din Israel trebuie să prezinte obligatoriu certificat verde Covid-19 pentru a putea intra la clasă. Totodată, nu mai au permisiunea să înlocuiască lecțiile ținute față în față cu forma online și nici nu mai primesc salariu pentru perioada respectivă. Certificatul verde are valabilitate șase luni de la vaccinarea cu a doua doză, după care toată populația, inclusiv profesorii, trebuie să facă a treia doză. Altfel spus, lipsa celei de a treia doze de vaccine la șase luni de la a doua dtermină pierderea certificatului verde și a drepturilor date de acesta.

În Israel, au început anul școlar 2021-2022 aproximativ 2,5 milioane de elevi. Școlile le-au distribuit kituri de teste rapide. Purtarea măștii de protecție antivirus în școli este obligatorie.

Autoritățile israeliene anunță că rata de infectare a persoanelor vaccinate cu a treia doză (aproximativ 3 milioane, din populația totală de circa 9,3 milioane), a devenit foarte redusă și numărul cazurilor grave de Covid-19 s-a stabilizat.

În ansamblu, rata de vaccinare cu două doze în Israel este în jurul a 60% și cu a treia doză, este de circa 34%.