Cercetări de ultimă generație pentru industria auto

Cercetări de ultimă generație pentru industria auto
Foto: TenarisSilcotub

Rezultate ale activității de cercetare destinate industriei auto se regăsesc în tehnologii de ultimă oră implementate de compania TenarisSilcotub în noua linie de producție aflată în faza de omologare la fabrica proprie din Zalău: o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100% automatizată. Investiția se ridică la valoarea de 5,5 milioane de dolari.

Mihaela Popescu, președintele companiei TenarisSilcotub, evidențiază calitățile noii realizări: „Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor”.

Din punct de vedere tehnico-științific și productiv, „noua linie completează strategia producătorului de țevi de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Aceasta include, pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip dezvoltat de către echipa R&D Tenaris ce înglobează metode multiple de control”.

Capacitatea de producere a componentelor pentru airbag se dublează. Beneficiari sunt clienți din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule precum Autoliv, lider mondial în producția de sisteme de siguranță pentru autovehicule, prezent în România cu 10 fabrici. Jared Jensen, Global Commodity Director Autoliv, subliniază: „Pe parcursul celor aproape 20 de ani de parteneriat, Autoliv și Tenaris au colaborat strâns pentru a dezvolta împreună noi tehnologii, pentru a crea capacități noi și a reduce rata defectelor. Toate acestea susțin viziunea Autoliv de a salva cât mai multe vieți”.

Investiții în inovare

TenarisSilcotub, cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici pentru industriile energiei, mecanică și auto, parte a grupului Tenaris, lider global în materie de produse tubulare, investește considerabil în cercetare-inovare, în transfer tehnologic în unitățile de producție pe care le deține la Zalău, Călărași și Câmpina, ca și în programe cu profil educațional, social și de mediu. Numai la fabrica din Zalău, în ultimii 10 ani, a investit peste 15 milioane USD în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto. Prin rețeaua globală de centre de producție certificate IATF 16949, precum și prin serviciile oferite, Tenaris a devenit un furnizor strategic pentru piața componentelor auto.