Cercetare academică de sociologie în beneficiul Capitalei

Foto: CCIB

Cercetarea elaborată de la nivelul Academiei Române în beneficiul dezvoltării economico-sociale a Capitalei formează esența protocolului de colaborare semnat între Camera de Comerț si Industrie a Municipiului București (CCIB) și Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) membru al Institutului Național de Cercetări Economice Costin C. Kirițescu al Academiei Române.

Documentul a fost semnat de ing. Iuliu Stocklosa, președintele CCIB și acad. Cătălin Zamfir, directorul ICCV, în prezența av. Cosmin Marina, vicepreședinte al CCIB și drd. Daniel Nițoi, cercetător științific în cadrul ICCV.

Acad. Cătălin Zamfir: „Este necesară o reevaluare a stării Bucureștiului, pe componentele demografică și, economică și din punct de vedere al perspectivelor, cu scopul de a crește conștiința de sine a instituțiilor care conduc Capitala”. Directorul ICCV accentuează că „pentru o dezvoltare sustenabilă, viziunea socială este foarte importantă, atât pentru oamenii de afaceri, cât și pentru forurile decizionale”.

Ing. Iuliu Stocklosa: „Rolul nostru este de a aduce plus valoare oamenilor de afaceri. Datorită acestui parteneriat, companiile membre ale CCIB vor beneficia de studii și analize sociologice profesioniste, care pot contribui la luarea unor decizii fundamentate pentru dezvoltarea sustenabilă a unei afaceri”. Cu trimitere la domeniul educației și formării, președintele Camerei bucureștene subliniază „implicarea CCIB în dezvoltarea Capitalei, punctând preocuparea pentru asigurarea de forță de muncă de bună calitate, în concordanță cu solicitările pieței, pregătită inclusiv în sistem dual”.

Pe baza protocolului, „cele două părți vor coopera în vederea organizării în parteneriat de conferințe științifice, simpozioane și alte manifestări științifice în domeniul relațiilor social-economice internaționale, cu participare națională și internațională. De asemenea, CCIB și ICCV au în vedere editarea și publicarea de lucrări, reviste și alte materiale de informare, realizarea în colaborare a unor programe prioritare de cercetare și cooperare științifică, precum și oferirea reciprocă de expertiză în domeniile de interes”.

Distribuie acest articol!