Centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București deține un cadru la nivel tehnologic de top în formarea profesională superioară, odată cu deschiderea Hi-Tech Learning Center, investiție de 240.000 de euro a Fundației Globalworth, aparținând companiei Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia.

Este „un spațiu modular renovat și dotat cu o soluție completă de VR, prin care studenții își pot construi și comunica propunerile; primul studio de producție virtuală care oferă universității un nou mediu virtual prin care studenții nu mai sunt limitați la proiectarea spațiului fizic; un sistem de videoconferință care permite profesorilor si studenților să comunice în timp real cu alte cadre universitare din exteriorul universității; imprimante 3D destinate fabricației de prototipuri și machete, unde studenţii îşi pot testa practic proiectele; posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare și software performant; o soluție pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D și fotogrammetrie”.

Cu ocazia inaugurării, Dimitris Raptis, CEO al Globalworth Group, a subliniat: Suntem cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est. Investim și dezvoltăm clădiri pentru comunitățile de business și în domeniul în care activăm lucrăm extrem de mult cu arhitecții. Le înțelegem importanța și le apreciem puterea de a tranforma spațiile, tocmai de aceea am decis să investim în viitorul arhitecturii din România. Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar datorită ei aducem birourile viitorului în prezent. Încet, dar sigur realitatea se mută și în spațiul virtual, iar soluția tehnică implementată la Universitatea Ion Mincu reprezintă mijlocul prin care viitorii arhitecți ne vor contura orașele”.

Prof. emerit dr. arhitect Emil Barbu Popescu, președintele de onoare al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, a reliefat că Fundația Globalworth este pentru Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu un partener și sponsor deosebit de important. Dacă în prezent UAUIM reprezintă un nucleu performant în domeniul formării în Arhitectură și Urbanism, aceasta se datorează și suportului constant din partea Fundație de-a lungul anilor. Laboratorul Hi-Tech va asigura condiții optime de formare de înaltă performanță, astfel încât UAUIM să se înscrie și să rămână în rândul universităților care depun un efort constant în îmbunătățirea procesului de învățământ”.