Centenar Alexandru Macedonski

10

FLORIN ANTONESCU

2020 este anul Centenarului Alexandru Macedonski. Se împlininesc 100 de ani de la moartea poetului. În acest context, pe #ScenaVirtuala TAMTAM, luni, 18 mai, ora 18.00, are loc un eveniment dedicat inovației în literatură și jazz, încadrat în festivalul TAMTAM, proiect dezvoltat în parteneriat cu UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Evenimentul va fi transmis live la adresa www.tamtam.live de pe o scenă fără spectatori și se adresează inclusiv elevilor și profesorilor, cu o întregire extracurriculară a unui reper din programele de limba și literatura română. Stră-strănepoata poetului, Irina Macedonski, va citi texte din afara canonului literar.

Consonant, își vor prezenta live cele mai noi compoziții muzicienii și improvizatorii Albert Tajti (pian) și Ciprian Pop (chitară jazz).

Organizatorii subliniază că „este foarte important ca publicul interesat de eveniment să achite biletul online în valoare de 25 de lei, contribuind la susținerea scenei independente de artiști din România. Informații despre bilete aici: tamtam.live/index.php/show-item/despre-sublim-si-jazz/”.

Forma de educație culturală pe care o oferă #ScenaVirtualaTAMTAM cuprinde evenimente organizate de două ori pe săptămână din 20 martie 2020. Pe scenă au urcat până acum artiști precum Mădălina Pașol, Horia Mihail, Răzvan Suma, Veronica Anușca, Viorica Pintilie, Alexandru Anastasiu, Sorin Zlat.