Cele mai multe înscrieri din România la cea mai mare universitate de business din Europa

Cele mai multe înscrieri din România la cea mai mare universitate de business din Europa

La programul de Executive MBA organizat de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena, recunoscută drept cea mai mare universitate de business din Europa, anul acesta, pentru seria 2020-2022, se înregistrează cel mai mare număr de înscrieri din România de la începutul programului în țara noastră, în 2006: 33 de studenți de nivel foarte înalt, toți manageri și antreprenori. 85% dintre ei sunt români, circa 15% sunt germani, austrieci, bulgari, ruși, italieni. 81% sunt bărbați, 19%, femei. Vârsta medie este de 37 de ani. 25% ocupă funcții de manageri generali, ponderile cele mai mari fiind ale celor din industriile IT şi telecomunicaţii (22%), energie (16%), transporturi (13%), construcții/inginerie (10%); de asemenea, sunt cursanți din comerț, industria producătoare, sectorul medical și farmaceutic, FMCG, finanțe și consultanță, servicii.

Prof. Phillip C. Nell, directorul academic al Executive MBA Bucharest, subliniază: „Suntem mândri să începem noul ciclu de cursuri EMBA Bucharest cu cel mai mare număr de cursanţi de la startul programului în România. Ne bucurăm să vedem că mulți profesioniști de top aleg să investească în dezvoltarea lor personală și profesională continuă în perioadele de criză, iar numărul de înscrieri ne confirmă faptul că oferim un program de calitate și aplicat la exigențele profesionale ale managerilor și antreprenorilor.  Noua serie care a debutat în această toamnă va beneficia de aceeași calitate înaltă a cursurilor cu care WU Executive Academy și-a obișnuit studenții de-a lungul timpului. Mai mult, programa a fost adaptată pentru a reflecta cât mai bine contextul actual, iar un exemplu în acest sens este modulul de Negociere, care cuprinde informații despre negocierea online”.

Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest: „Pandemia nu a diminuat dorinţa managerilor de a evolua în carieră, iar înscrierile record de care am avut parte ne confirmă acest lucru. Foarte mulţi aplicanți se gândesc să intre pe piaţa joburilor internaţionale, ca urmare a trendului de muncă în regim remote, iar programul nostru le antrenează competențele necesare pentru a accesa oportunități noi și variate.

Programul de Executive MBA oferit de WU Executive Academy în București se situează în top 3 programe de educație executivă din România și este singurul cu triplă acreditare internațională: EQUIS, AMBA și AACSB.

Studenții lucrează cu 14 profesori, jumătate dintre ei, de la Universitatea WU din Viena, jumătate, de la universități prestigioase, precum IE din Spania, IESE din Spania, Frankfurt School of Finance & Management din Germania, Carlson School of Management din USA.

Programul durează 16 luni, se desfășoară în regim part-time, cuprinde 14 module care acoperă noțiuni de management general și leadership global. Finalizarea studiilor se face cu un proiect final, „Capstone Project”, care constă în realizarea unui plan de afaceri pentru un proiect antreprenorial. EMBA Bucharest se află în al paisprezecelea an de activitate în România, până în prezent având peste 400 de alumni. Aproximativ 70% dintre absolvenți avansează în carieră după absolvirea cursurilor.