Cel mai mare eveniment global de programare creativă pentru elevi și profesori

Cel mai mare eveniment global de programare creativă pentru elevi și profesori

Profesorii și elevii sunt așteptați la cel mai mare eveniment global de programare creativă: Bebras International Challenge, organizat anual de ECDL/ICDL în România, cu obiectivul „să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaționale și să îi atragă spre informatică. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori și gratuită pentru toți elevii români.

Între 25 septembrie și 01 octombrie, toți profesorii din România sunt așteptați să se înscrie online la Bebras International Challenge.

Înscrierile elevilor se vor desfășura în perioada 09-15 octombrie.

Anul acesta, Bebras se va desfășura în toate școlile interesate din România, în perioada 30 octombrie-05 noiembrie 2023.

Competențele de gândire algoritmică și programare pot fi certificate internațional prin modulul internațional ECDL/ICDL Computing (Python).

Participarea la această competiție le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toți elevii.

Competiția se desfășoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Detalii: concurs.bebras.ro