CCR a decis: Legea care înlocuiește, în școli, educația sexuală cu educația sanitară este constituțională!

23

CCR a decis: Legea care înlocuiește, în școli, educația sexuală cu educația sanitară este constituțională!

Curtea Constituțională a României a hotărât că educația sexuală se va face în școlile din țara noastră numai cu acordul scris al părinţilor. CCR a luat această decizie după ce a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, potrivit, CCR, actul normativ prin care se mofică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului este constituţional.

Concret, potrivit Agerpres, citat de PRO-TV, Curtea Constituțională „a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”.

Potrivit legii, în şcoli urmează să se desfășoare – numai cu acordul scris al părinţilor –  programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, în vederea prevenirii infectării cu boli cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.